Translate

dilluns, 7 de juliol de 2014

La Ribalera 2014

La Ribalera 2014

Els últims dies no estic entrenant molt, el cos s'esta resentit de tants quilometres, ara és moment de baixar una mica el ritme per poder afrontar la segona part de la temporada amb garanties. Tot i això arriba el cap de setmana de la Ribalera, l'any pasat ja la vaig correr aquesta cursa i el recorregut hem va encantar, es una carrera dura amb 2700m de desnivell positiu, per terreny d'alta muntanya i 38km. Tot i no arribar amb un bon moment tenia moltes ganes de tornar a disfrutar d'aquesta cursa.

Diumenge dia 29, les 7h i estic ja dins la zona de sortida, moment per compartir impressions amb diversos companys de cursa. No deixem de mirar el cel, a veure si decideix descarregar la tempesta, les previsions son que plourà durant la primera part de la cursa però acabara sortint el sol, a veure que és el que passa finalment.

Primera pujada del dia, sortim del poble a un bon ritme i ja veig que no serà com a la ultima edició, l'any passat no mes de 5 corredors ens vam distanciar a la sortida, avui hem quedo al final del primer grup i puc contar mes de 20 corredors. Això ara mateix no hem preocupa, continuo al meu ritme oblidant la gent que tinc davant.
Primers quilometres amb pujada per dins del bosc, i cada cop amenaça mes el cel. Ja al final de la primera pujada arriba la pluja, estic en un dels trams mes ràpids del recorregut sota un bon ruixat, miro de córrer tot el que puc durant la part plana, intentant escapar de la tempesta però l'aigua m'acompanya durant tot aquest tram.
Comença la pujada cap al coll de Manega, sembla que la pluja a acabat, és una bona notícia perquè de continuar amb aquest temps la pujada al Saloria hauria set molt dura, la temperatura es baixa ara mateix. Arribant al coll de Manega ja es comença a veure el sol, això hem dona forces per afrontar la dura pujada que m'espera. Em trobo en un terreny molt pedregos on no és fàcil córrer, un despiste es pot pagar molt car, a mes la pedra molla dificulta avançar ràpidament.
Dalt de la cresta ja veig davant meu el cim del Saloria, en alguns moments s'amaga darrera un núvol, però de tant en tant es deixa veure per recordar-me la duresa del seu tram final. Hem trobo ja lluitant amb les roques que em conduiran al cim, les posicions fa una estona que san estabilitzat, veig dos corredors davant meu, i pel darrera hem segueix un grup que cada cop es va fent mes petit, això si, alguns corredors se'm van apropant durant la pujada.

2880m el cim del Saloria, primer objectiu de la cursa, comença la baixada. Un moment per menjar i beure, agafar aire i sense perdre temps, gass avall.
Baixada tècnica i perillosa, l'aigua a ajudat a fer-ho mes complicat però les sensacions que tinc no poden ser millors, hem sorprèn trobar-me tan bé i que les cames reaccionin tan ràpid. Ara si, me distanciat del grup perseguidor i cada cop tinc mes aprop els de davant. Ja al als peus del cim, moment per mirar endarrere i veure el descens que acabo de fer, ara toca un tram on es pot córrer ràpid fins arribar a la pròxima pujada, tocarà aprofitar que hem trobo en un bon moment.
Agafo el corredor de davant que és el Jaime, li comento si té problemes i em diu que el de sempre, les cames no van a la baixada, però ara ja sembla que va millor. Anem fent el tram pla i cada cop tenim mes aprop un altre corredor, per darrera fa estona que ja no veig a ningú.
Arriba la pujada a font Negra, dur ascens i mes en aquest moment del dia, passem al corredor de davant, i juntament amb el Jaime arribem dalt. Junts fem la cresta fins arribar a la baixada, alli en Jaime torna a tenir problemes i ens distanciem una mica.
Ara ja nomes queda baixar, miro el rellotge i veig que estic per sota del temps de l'any passat. Sense casi parar als avituallaments faig els últims quilometres del dia.
Ja a Farrera, nomes queda 4km de cursa i les cames estan responent, ultim esforç, la baixada al final es comença a fer llarga, però ja veig Tirvia molt a prop. Ultima pujada al poble, miro endarrere i no veig ningú de la meva cursa, faig els últims metres ja molt cansat, fins entrar a la meta.
Al final 38km i 2750m de desnivell positiu amb un temps de 5h 6m, baixant mitja hora el meu temps de l'any passat i aconseguint una bona 8ena posició.

Un altre any gaudint d'aquesta bona cursa, amb tot els ingredients que se li demanen a una cursa de muntanya, bon recorregut, increïbles vistes, climatologia complicada i un terreny de pura muntanya. L'any passat vaig acabar molt content aquesta cursa perquè sortia d'una lesió i aquí hem vaig trobar molt be, i aquest any no és per menys, desprès d'unes setmanes dures on no estava entrenant a gust, e tornat a agafar la confiança per afrontar la segona part de la temporada de curses de muntanya.

Salud i gass.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada