Translate

divendres, 18 d’abril del 2014

Ruta circular a Luchon 107km - 1575m d+.

Aquest cop tocava ruta amb bici de carretera, sense pressions, sense penjar-nos cap dorsal, només escapant de la pluja que anuncien per la Vall d'Aran durant el dia d'avui.

Farem una circular sortint i arribant a Luchon, pujant el Port de Peyresourde 1569m. De camí a Luchon anem deixant els núvols endarrere, el cel esta seré cap a la zona que ens dirigim.

10:30 del matí, sortim de Luchon i el primer que ens trobarem serà la pujada al Port de Peyresourde, la pujada més dura del dia, però sabem que un cop superat aquet desnivell ja tindrem molta feina feta. En total seran 15km on haurem d'ascendir els 939m positius amb un 6'1% de grau d'inclinació mitja.

En poc més d'una hora ens trobem al punt més alt de la ruta, disfrutant d'unes bones vistes des del Peyresourde, una pujada llarga però en cap cas molt complicada, en tots moments es deixa fer.
Ens trobem aprop de l'estació de Peyregudes i l'estat de les pistes ens mostra que la temporada d'hivern ja està arribant al seu final.
Temps per recuperar una mica de forces, menjar i beure sense perdre molt temps i abrigants per afrontar el llarg descens que ens conduirà fins Arreau, el moment de descarregar adrenalina baixant. Gass...


Un llarg descens superant els 70km/h en algun cas i ja estem a Arreau al quilometre 32 de la nostra ruta, a partir d'ara ja tot serà planejar una mica mes, amb alguns trams de pujada però sense ser molt exagerats.





Per aquesta zona la primavera ja fa dies que ha arribat, es nota amb el verd del paisatge i l'altura que té l'herba en algunes zones. Sense quasi trobar cap cotxe en cap tram anem sumant quilometres, passant per diferents poblets. Ja hem deixat endarrere Serrancolin, Montegut i diversos poblets. El temps ens està regalant un gran dia el sol, fa una bona estona que brilla damunt nostre, la temperatura és perfecta.




Més u menys a partir del quilometre 60 ens trobem amb una mica mes de dificultats, el vent ens bufa de cara i amb ganes, això fa complicat poder avançar còmodament, i ens obliga a fer relleus per tal de poder superar aquest moment. Sort que el vent calma, i entrem en una zona més tranquil·la on podem avançar sense haver de fer tant esforç. El vent ens ha fet empènyer de valent, però ara respirem més tranquils en veure que a parat, som conscients que amb aquestes condicions seria molt dur arribar a Luchon, ja que encara ens queda una bon grapat de quilòmetres.

El dia ha aguantat perfectament, però a l'altura de Saint Beat ja veiem que cap a on ens dirigim la tormenta sembla bastant clara, anem parlant entre nosaltres de si estarà plovent o no, sembla que el dia ha aguantat però encara ens reserva una sorpresa final.

Ens trobem a només 5km de Luchon i ara sí que ja i som a dins, ens trobem sota una tormenta exagerada, la cortina d'aigua no ens deixa veure res, només de tant en tant es pot endevinar el poble al nostre davant, sembla que no arriba mai. Traiem les ultimes forces que ens queden per arribar al pàrquing on tenim la furgo el més ràpid possible, 5 minuts després d'arribar al final de la nostra ruta el sol trona a brillar damunt nostre i ens torna a regalar un dia excel·lent.


Al final a sortir una bona ruta, quasi hem aconseguit l'objectiu d'escapar de la pluja. Al final han sortit un total de 107km, amb un desnivell positiu de 1575m i un temps de 4h25m. Un gran entreno de cara a l'estiu que cada cop és més evident que ja el tenim aquí.

Salud i gass.


1 comentari: